Keurmerk D.O.P.

Regelmatig komt u in de beschrijvingen van onze produkten D.O.P. of D.O.C. tegen.

Denominazione di Origine Protetta of Denominazione di Origine Controllato.

Het gaat om kwaliteitsstempels waarvan we de betekenis aan u uit willen leggen.

Om het D.O.P/D.O.C. stempel te mogen dragen moeten én de grondstoffen én het eindprodukt afkomstig zijn uit de streek waarvan het de naam draagt.

Mozzarella di buffala Campana D.O.P., mag alleen uit de streek van Campania komen.

Maar het gaat nog verder…

 

Het verband tussen het produkt en het gebied zijn essentieel.

Het mag niet mogelijk zijn om dezelfde omstandigheden ergens anders te creeeren.

Met andere woorden:De melk die nodig is om een D.O.P.-kaas te maken moet komen van dieren uit de buurt.

De specifieke kwaliteit en eigenschappen van het eindprodukt mogen uitsluitend het resultaat zijn van de geografische ligging van de plek van herkomst.

Met geografische ligging bedoelt men niet alleen de natuurlijke factoren maar ook de menselijke!

Dus…. het klimaat en de kwaliteit van de grond zijn van essentieel belang… maar ook de technische kennis van de mensen ter plekke!!